Case Studies //
Client: Ubisense Exhibition
Project:

Forging New relationships

Through a previous customer relationship, Korten was approached in late 2018 to create a new and eye-catching stand for Ubisense at Hannover Messe Industrie (HMI) 2019.

As the leading tradeshow for industrial technology, HMI 2019 attracted over 215,000 visitors. With such a large footfall it was important for the customer that they had a distinctive design to stand out from the crowd. One part of the customer’s design brief was to have a feature wall for a large flow graphic, providing a centrepiece to the stand’s design. A major challenge for Korten’s design team was how to create a captivating stand while conforming to hall building regulations. The brief was to create an engaging exhibition stand that included a semi-private meeting space, a coffee point, a hanging sign and a large demo area.

A challenge faced by Korten’s design team was how best to display Ubisense’s intricate products. After reviewing custom display cases Korten had previously used, the design team embarked on creating a custom display solution, with each product modelled into CAD format before construction. As a part of the display case design, a small rebate was left to allow LED edge lighting to shine through the display face. Using computer-aided design tools, Korten’s expert workshop team produced a custom display face, through cutting and rebating into the clear and frosted acrylic using our CNC routing machine. The display face was then combined with a high finish display case, finished in a gloss spray.

A partner of the client (Signify) had a very large strip light, that worked with location sensors that they wanted to incorporate onto the stand so it was essential that there was a ceiling on the design that could hold the product and minimize ambient light reaching them. The design and production team worked closely to make sure we were able to include this product in a way that looked great, but also met the regulations of the hall. The design team decided to adopt a louvred wooden slat panel layout at 45° angles to minimize light pollution from the hall, allowing the client’s products to be shown at their full potential. The slat effect not only looked attractive; it also allowed the overhead sprinklers to reach the stand in case of a fire emergency. It is this close working relationship between both the client and the organizers that allowed Korten to create a stand that excels visually and practically.

//

Ready to get started? Call +44 (0)1480 409200